Dekking & Voorwaarden

Veelgestelde vragen over dekking en voorwaarden

Dekking & Voorwaarden

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Met een WA-verzekering krijgt de tegenpartij zijn schade vergoed. Deze verzekering is wettelijk verplicht.

Met een beperkt casco dekking verzeker je je voor schade die door ruitschade, vandalisme, brand, storm of bijvoorbeeld diefstal worden veroorzaakt.

In een allrisk dekking verzeker je je voor schade door eigen schuld aan jouw camper. Daaronder valt ook de WA dekking en de beperkt casco dekking.

Onze nieuwwaarderegeling heet SevenSafe. Deze regeling bieden we aan als de camper nieuw is geleverd en jij dus de allereerste eigenaar bent. Wil je precies weten hoe deze regeling in elkaar zit? Klik dan hier https://safetrip.nl/regelingen

We hebben twee aanschafwaarderegelingen; SuperSafe en Topsafe. Wil je precies weten hoe deze regeling in elkaar zit? Klik dan hier Klik dan hier https://safetrip.nl/regelingen

SuperSafe bieden we aan als jij jouw camper hebt gekocht van een verhuurbedrijf die de eerste eigenaar was. De camper moet dus nieuw zijn geleverd aan het verhuurbedrijf.

TopSafe geldt voor alle gebruikte campers.

Alleen een WA verzekering is bij SafeTrip niet mogelijk.

In bepaalde situaties kunnen wij campers op basis van een taxatie verzekeren. Neem hierover contact met ons op.

Het schorsen van de polis en dekking is bij SafeTrip niet mogelijk.

Onder de inventaris vallen alle ‘losse’ spullen die bij de camper horen. Denk aan de buitenstoelen, de buitentafel, het beddengoed en de potten en pannen.

Accessoires zijn alle spullen die aan de camper vastzitten. Denk aan de luifel, airco of fietsendrager. Accessoires worden meegenomen in de verzekerde waarde.

Nieuwe accessoires zijn niet automatisch meeverzekerd. Koop je nieuwe accessoires, dan ontvangen wij graag de aankoopfacturen. Wij zorgen er dan voor dat de nieuwe accessoires bij schade verzekerd zijn.

Verhaalsrechtsbijstand is onderdeel van onze complete dekking.

Pechhulp is een standaard dekking in de camperverzekering van SafeTrip. Je hoeft dus geen aanvullende verzekering af te sluiten bij bijvoorbeeld de ANWB.

De standaard aaneengesloten reisduur is 180 dagen (een halfjaar). In bepaalde situaties kun je tegen extra premie de reisduur verlengen.

Gebruik je jouw camper voor woon-werkverkeer, dan geldt onze verzekering niet.

Ja, je mag je camper uitlenen.

Het is niet toegestaan om je camper te verhuren. Als je de camper wel verhuurt, dan is er geen dekking. Ook niet als je een dagverzekering bij bijvoorbeeld een platform hebt afgesloten (zoals Goboony).

Je bent verzekerd zolang je de technische maximum massa van de camper niet overschrijdt.

Bij het onderhoud van de camper moet ook goed gegekeken worden naar de staat van de banden. Let op profiel en droogtescheuren. In de wet staat niet na hoeveel jaar je de banden moet vervangen.

Is jouw camper jonger dan vijftien jaar, dan hoef je hem niet te laten taxeren. Heb je al een taxatierapport, dan ontvangen wij die graag. Dit rapport helpt ons bij het kiezen van een passende regeling.

Bij het aangaan van de verzekering moet je de waarde aantonen. Het deel dat contact wordt betaalt, kan niet worden meegenomen in de verzekerde som.